Program Jelajah Selangor Penyayang MariMogo Halal Korean Food

Program Jelajah Selangor Penyayang

Sabtu lepas, MariMogo telah dijemput untuk buka booth di Stadium Tertutup Kuala Selangor sempena Program Jelajah Selangor Penyayang. MB Selangor iaitu YAB Dato' Seri Amirudin bin Shari datang merasmikan majlis tau. Selain itu, majlis turut dimeriahkan dengan kehadiran penyanyi popular Wani Hasrita. Antara lagu yang dibawa oleh beliau pada hari tersebut termasuklah Menahan Rindu dan Amboi-Amboi. Memang meriah habis tau, memang penuh kawasan pentas tu sepanjang 30 minit persembahan Wani Hasrita berlangsung. 

Berbalik kepada MariMogo, kita ada jual pelbagai Kombo menarik seperti Banchan Set dan PROMO Instant Combo. Ramai juga yang beli secara ala carte tetapi alhamdulillah, ramai yang beli PROMO Instant Combo kita. Selain itu, kita ada bagi tester untuk Banchan Set kita tau. Dari pemerhatian kita, kebanyakan first timer lagi suka Stir Fried Kimchi. Yang dah biasa makan Kimchi pula lebih suka Classic Kimchi. Manakala mereka yang suka masam lebih suka Danmuji dan mereka yang suka kan rasa yang crunchy serta pedas lebih memilih Kkakdugi.

Walaupun citarasanya berbeza, tapi ada satu persamaan antara mereka iaitu, mereka cakap set kimchi kita mudah untuk dinikmati, kena dengan selera mereka, tidak terlalu pedas dan tidak terlalu masam. Dengan kata lain, sangat sesuai untuk dinikmati oleh rakyat Malaysia la. Lega hati kami bila dengar komen mereka macam tu.

Memang goal founder kita tubuh kan MariMogo ni untuk hasilkan produk makanan yang kena dengan selera orang Malaysia, tidak terlalu authentic macam makanan Korea tu. Bukan apa, founder kita dah tengok sendiri dah yang ramai orang Malaysia yang bersemangat ke restoran makanan Korea, order nya macam-macam tapi makan nya tidak habis. Rupanya, tak kena dengan selera kata mereka. Terlalu pedas dan terlalu masam. So, bila dengar komen yang kata rasa produk MariMogo ni memang kena dengan selera mereka, hati mana yang tak rasa gembira kan.

Program Jelajah Selangor Penyayang MariMogo Halal Korean Food

Sekian saja coretan kami untuk event kali ni. Kami harap korang berpuas hati dengan layanan yang diberikan sepanjang event ini berlangsung. Kami berharap dapat jumpa korang di next event. Terima kasih kerana membaca dan jumpa korang di next post.

Back to blog